parallax background

Frequently Asked Questions

Algemeen

1Waarom een Vegaduuze?
De Duuze is er zowel voor omnivoren die vaker plantaardig willen eten, als vegetariërs en vegans die een nieuwe insteek willen of weinig inspiratie hebben. Bovendien besteed je minder tijd aan boodschappen doen en etiketten lezen: wij hebben het al voor jullie gedaan. Je blijft ook nooit met overschotten van onbekende ingrediënten zitten, want alle hoeveelheden zijn reeds afgemeten en afgewogen. Deze worden geleverd in duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen waar mogelijk. Lees meer in ‘hoe milieuvriendelijk is de Vegaduuze’.
2Waarom is de Vegaduuze vegan?
Om verschillende redenen kiezen wij voor veganistische voeding.
  1. Onze impact op het milieu vermindert aanzienlijk. Verschillende documentaires, artikelen, wetenschappers en andere vegans onderbouwen dit standpunt.
  2. We dragen graag zorg voor ons eigen lichaam, en ondervinden dat plantaardige voeding sterk bijdraagt tot een gezonde levensstijl.
  3. Dierenwelzijn dragen we hoog in het vaandel. We willen niet dat dieren gebruikt of misbruikt worden om ons te plezieren. We zijn van mening dat plantaardige voeding divers genoeg is om ons levenslang te voorzien van lekker eten!
3Is een abonnement mogelijk?
We doen ons best om zo snel meerdere bestellingen mogelijk te maken. Een ‘echt’ abonnement is er dus voorlopig niet. Dit wil ook zeggen dat je nergens aan verbonden bent en zelf kiest of en wanneer je bestelt.
4Ik heb mijn recepten niet ontvangen!
Check even je spam, vaak ziet je mailbox ons als vervelende reclame!
5Kan ik de recepten op papier krijgen?
We hebben weloverwogen besloten om de recepten niet standaard op papier mee te geven. We leven steeds meer met schermen in de buurt, dus verkiezen om jullie de recepten op een van die schermen te laten volgen. Wie dat wil kan ze gerust zelf afprinten. Beschik je niet over laptop, tablet of smartphone? Hou je niet van schermen of heeft je printer het begeven, maar heb je graag alles in een mapje? Geef een seintje bij je bestelling, dan geven we je een basic geprinte versie mee.
6Zijn de gerechten moeilijk?
We zorgen ervoor dat een gerecht maximum 60 minuten in beslag neemt. Vaak zal het minder zijn. Vers koken vraagt wat tijd, maar we begrijpen dat jullie geen zin hebben om na het werk nog uren in de keuken door te brengen. Sommige recepten zijn iets uitdagender dan andere, maar we leggen alles stap voor stap uit. We hebben alles zelf getest, en vereenvoudigen waar nodig.
7Welke keukenmaterialen en –toestellen heb ik nodig?
We houden rekening met normale huishoudens. Dat wil zeggen: messen, staafmixer, keukenmachine, blender, gewone potten en pannen en een oven. We zijn geen fan van microgolfovens dus gebruiken die niet.
8Hoe milieuvriendelijk is de Vegaduuze?
Een groot voordeel is dat je enkel aankoopt wat je effectief nodig hebt. Geen grote verpakking van iets wat je nooit gebruikt, en dus geen voedselverspilling. Zero waste kunnen we de Duuze helaas niet noemen. Sommige onderdelen zijn onvermijdelijk verpakt in blik, plastic, tetra of andere materialen. We verkiezen indien mogelijk glazen bokalen boven wegwerpverpakkingen. De kleine plastic potjes in de kruidenzakjes en de plastic venstertjes in de papieren zakjes zijn gelukkig gemaakt van PLA, een biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic op oliebasis. We kiezen eveneens voor seizoensgebonden groenten. Wat in België verkrijgbaar is in de zomer, zullen we in de winter niet van over de oceaan laten overvliegen. Wat enkel door import verkrijgbaar is, zullen we zo vaak mogelijk uit Europese landen halen. Verder zullen we blijven zoeken naar verbeteringen en kleinere, lokalere leveranciers. We werken voorlopig niet met leeggoed, omdat het moeilijk is alles terug te krijgen van eenmalige of sporadische klanten. We hopen in de toekomst alternatieven te kunnen aanreiken.
9Niet content?
Jammer! We doen ons uiterste best om iedereen van lekkers te voorzien. Smaken verschillen uiteraard, dus vergeef het ons als je niet van onze selectie houdt. Is er iets anders aan de hand? Dat is al helemaal jammer! Laat het ons zeker weten, dan bekijken we of we het kunnen rechttrekken.

Ingredienten en allergenen

1Hoe vers zijn de ingrediënten?
We bestellen alle verse ingrediënten zo laat mogelijk. De groenten worden geleverd op dezelfde dag als de Vegaduuze geleverd wordt. We zorgen ervoor dat de Duuzen in de afhaalpunten op kamertemperatuur of kouder bewaard worden. Omdat er geen dierlijke ingrediënten gebruikt worden is er weinig tot geen risico op bederf op de afleverdag. Je plaatst sommige ingrediënten best wel in de koeling bij thuiskomst.
2Wat met gluten?
We proberen (voornamelijk) tarwe grotendeels te vermijden in de Vegaduuze, omdat we ondervinden dat de vraag naar glutenvrije voeding vaak verbonden is met de zoektocht naar een gezonde levensstijl. We zijn echter zelf nog geen experts op dat vlak. We leren elke dag bij en hopen op een dag een glutenvrije versie te kunnen aanbieden. Tot dan zullen gluten af en toe in de maaltijden sluipen.
3Wat met allergenen?
Helaas is de Vegaduuze niet allergeenvrij. Alle allergenen worden vermeld op de receptenfiches.

Prijzen en Betalen

1Wat zijn de prijzen?
Voor 3 maaltijden betaal je:
1 pers: 40 euro
2 pers: 60 euro
3 pers: 79 euro
4 pers: 99 euro
5 pers: 109 euro
6 pers: 119 euro
7 pers: 129 euro
8 pers: 139 euro
9 pers: 149 euro
10 pers: 159 euro
Meer? Vraag ernaar!
2Hoe verloopt de betaling?
We hebben alle gangbare, veilige betalingsmogelijkheden opgenomen in onze webshop. Kies maar uit!

Afhaling

1Waar zijn de afhaalpunten?
Deze vind je uiteraard onder de pagina ‘afhaalpunten’ ;)
2Kan ik een afhaalpunt worden of voorstellen?
Ja natuurlijk! Weet je een winkel, koffiehuis, boerderij of gelijk wat in je buurt die voor het concept te vinden is, of ben je zelf op maandagen thuis en wil je een vegan haven voor je buurt worden? Laat ons gerust iets weten, dan bekijken we het samen! We gaan voorlopig helaas niet verder dan 10km van onze homebase in Gentbrugge.