parallax background

Over Vegantoise

Bezint eer ge begint, ik zou zeggen dat dat is wat ons moeder altijd zei, maar ons moeder is even impulsief als wij (we moeten het van iemand hebben natuurlijk), dus zij zei dat eigenlijk nooit.

Wij zijn niet de besten om te preken over een goed voorbereid menu, een volledig uitgestippelde planning met uuraanduidingen en een uitgetekende tijdlijn en lijstjes waarop tegen de vooravond elk taakje afgevinkt is. Ik ben al supertrots als ik überhaupt een lijstje heb gemaakt. Dus wie zijn wij om een maaltijdbox samen te stellen die meer structuur brengt in ons leven?

Wel, om te beginnen is structuur in ons leven brengen niet ons doel, noch onze motivatie om onze Vegaduuze te maken. Structuur in ons lichaam en onze geest, door gezonde, evenwichtige voeding en een zuiver geweten, is daarentegen wel de rode draad bij Vegantoise.

Wij staan voor eerlijke voeding, lekker en gezond, met veel groenten, verrassend maar ook zalig herkenbaar. We reizen de wereld af (niet letterlijk, eerder online en zo) op zoek naar de lekkerste smaakmakers, maar passen ook nostalgische gerechten uit onze jeugd aan. En onze planeet mag daar ook van meegenieten, want wij zoeken steeds naar de meest milieuvriendelijke manier om onze ingrediënten te verpakken. Composteerbare pottekes, herbruikbare dozen en zo weinig mogelijk kilometers om de ingrediënten in onze keukens te krijgen.

Met andere woorden, wij doen de research, het samenstellen, het uitproberen, de boodschappen en zelfs het afwegen van de ingrediënten voor jullie. Enkel koken en eten laten we aan jullie over, en moge dat nu juist het leukste gedeelte zijn!

Roselien

De grote zus (op papier), met voorbeeldfunctie. Het idee begon bij haar, maar er was een extra set of brains nodig om er echt mee te beginnen. Ze is er altijd als eerste bij als er iets nieuws is in de vegan wereld, en is niet bang om die nieuwe dingen uit te proberen. Ze is constant in de weer met lekker eten, plantjes en katjes, maar kan ook enorm genieten van een rustig wijnmomentje af en toe. Ze zal bij het koken ook regelmatig eens grijpen naar wijn, maar dan voor in het eten. Intense kruiden en verschillende soorten paddenstoelen vind je ook regelmatig terug in haar recepten.

Goedele

Co-founder, en de grafische van de twee. Naast het opvoeden van een peuter, hond, katten en echtgenoot, én naast een fulltime job, giet ze alles wat uit woorden, namen, cijfers en andere data bestaat in leesbare en fleurige logo's, mails, pagina's en stickers. Recepten vloeien moeiteloos uit haar keuken, en ze is niet bang om te experimenteren en bestaande recepten een eigen draai te geven. Haar eigen recepten herken je doorgaans aan veel verse kruiden en romige sauzen.